POLITIK

MÆRKESAGER

KØBENHAVN

Vi kan ikke have det samme over det hele. Og som vores hovedstad skal København være noget særligt; med kunstneriske og arkitektoniske oplevelser, som sætter baren højt. Ikke bare i en dansk, men også i en international kontekst. Og med et byrum, hvor der altid er plads til, at vi kan møde hinanden i øjenhøjde.

TRANSPORT

Vores transportsystem er afgørende for, at vi som samfund kan komme i mål med vores klima-ambitioner, og for at vi kan sikre sammenhængen mellem land og by; det skal være både effektivt og bæredygtigt. Derfor skal vi gøre det nemmere at kombinere forskellige transportmidler - og lade bilen stå.

UDDANNELSE

Danmark har brug for viden og udsyn, som rækker ud over vores egne grænser. Og vores virksomheder har brug for både hænder og hoveder. Derfor skal vi tale de faglige uddannelser op uden at lukke de akademiske ned. Vi skal give plads til forskellige måder at lære på. Ligesom vi skal sikre, at Danmark også i fremtiden har forskning i verdensklasse.

VELKOMMEN

MINE VISIONER

København skal inspirere Danmark, men København skal også inspirere internationalt; med økonomisk ansvarlighed – og tårnhøje grønne og kulturelle ambitioner.

Man kan i dag svømme i havnen og Metroen er bygget, Michelin-stjernerne i hus og Cykelbyen på to hjul? Hvad er vores næste ambition for København? En samlet plan for udviklingen i Hovedstadsregionen? En helt ny æra for urban inklusion, mangfoldighed og medmenneskelighed? Verdens centrum for bæredygtig byudvikling og nybyggeri? Miljø- og klimaforskningens globale Mekka?

København skal være noget, som unge drømmer om og søger til. Uanset hvor de kommer fra. Den ambition vil jeg gerne være med til at føre ud i livet.

Vores hovedstad skal - ligesom radikal politik - sørge for, at der er plads til forskellighed. For vi er ikke alle sammen ens. Og vi kan ikke have det samme over det hele.

I den politik, som jeg stiller mig bag, bliver det altid set som en styrke.

TANKER OG HOLDNINGER

FØLG MED PÅ FACEBOOK

"TVUNGET TIL AT BÆRE MASKE FOR AT SKJULE SIN INDRE NØD; DET IKKE AT VÆRE SOM DE ANDRE - SOM DE FLESTE"

... sådan omtalte min oldefar Axel Jarl sin egen triste situation i hans essaysamling Visne Blade fra 1931. Han var endnu engang blevet idømt ...

TIL LYKKE DANMARK

Nu er vi et stort skridt nærmere i det afgørende arbejde med at rykke Danmark tættere ind i hjertet af det europæiske samarbejde med en afskaffelse af forsvarsforbeholdet ...

KOM TIL GRUNDLOVSMØDE PÅ SØNDAG DEN 5. JUNI 2002

Der er i dag al mulig grund til at minde os selv og hinanden om vigtigheden af Grundloven ...

DET ER PÅ TIDE AT SPØRGE DANSKERNE OM IKKE TIDEN ER LØBET FRA FORSVARSFORBEHOLDET

Den 1. juni stemmer jeg JA til afskaffelse af forsvarsforbeholdet mod det Europæriske samarbejde ...

VIL DU VÆRE MED TIL AT DEBATTERE RADIKAL LGBTQ+ POLITIK?

Marie Kampmann Jes Vissing Tiedemann og jeg er alle tre (blandt meget meget andet) LGBTQ+ radikale Folketingskandidater i København ...

Tak til Zenia Stampe fordi hun råber op!

Dette er en dum, forkert, og snævertsynet beslutning fra Regeringens side ...

JEG STILLER OP TIL FOLKETINGET FORDI ...

København er en unik hovedstad med mennesker, iværksættere, kunst, arkitektur, madkultur og oplevelser i byen ...

HVOR SVÆRT SKAL DET VÆRE AT VÆLGE DANMARK TIL?

I går mødtes jeg med Ben Schenkel. Han er 32 år, kommer fra USA, men har boet og arbejdet i Danmark i 7 år ...

TANKER OG HOLDNINGER

FØLG MED PÅ TWITTER