Tilbage til blog oversigten
torsdag 3. maj 2007 kl. 15:27
Fionas dæksel
Fionas dæksel

I dag kan vi fejre de københavnske kloakers 150 års jubilæum. I den anledning får Københavns kommende kloakdæksler et helt nyt design skabt af en af byens yngre borgere - Fiona på 11 år. 

Københavns Energi, som driver byens kloaksystem, udskrev sidste år en tegnekonkurrence blandt eleverne på Kunstskolen i Valby. Opgaven lød på at tegne et nyt motiv til byens nye kloakdæksler. Ud af de mange bud, valgte vi i dommerkomiteen, at det var Fionas dæksel, der skulle vinde.

Fionas motiv er stilrent og meget københavnsk med sine tre tårne - inspireret af hovedstadens byvåben. Motivet falder godt i hak med tidsånden i København - med sine blomster og fisk symboliserer motivet, at København både er en grøn og blå by. Man kan både bade og fiske i Københavns havn, så vi kan roligt bruge Fionas kloakdæksel til at fortælle, at København er en miljøvenlig storby.

Jeg er glad for det kunstneriske islæt i bybilledet, og jeg ser frem til, at de øvrige hundrede eksemplarer bliver lagt på plads på Amager den kommende tid.


Kalender

Ingen nyheder
Dudal Webdesign
Beskæftigelses- og Integrationsborgmester Klaus Bondam  ·  Københavns Rådhus  ·  1599 København V.  ·  borgmester@bif.kk.dk  ·  Tlf. 33 66 28 50